Problem ze sprzęgłem (nie odbija)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hamsterus
    Classic
    • 2009
    • 23

Zamieszczone przez gruto
    ze ukladanie silnika trwa do 30 tyś km
    :shock: :shock: :shock:
    za bardzo nie chce mi się w to wierzyć, wręcz powiedziałbym, totalna bzdeta :!: czyli mam przez 30tyś.km., uważać na silnik :?: :!: niektórzy robią 30tyś.km., w ciągu pól roku a inni przez 4 lata....
    ja tez kupowałem auto w niemczech i nikt mi takich, za przeproszeniem, "bajek" nie opowiadał. w instrukcji obsługi jest napisane, jak należy "docierać" silnik i przez ile i nic tam nie pisze o tak kosmicznym docieraniu........
  • misiekman
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2007
    • 122

Witam koledzy
    Wyjechałem sobie wczoraj na wczasy z rodzinką nad bałtyk - smigam sobie A4 w stronę legnicy i po około 150km ze stałą prędkoscią 150km/h chcę się zatrzymać na parkingu-wciskam sprzęgło a tu nic gleba - sprzęgło się utopiło, nie da się wyluzować, dopiero po paru próbach pompowania wraca do normy. I tak całą drogę - w momencie gdy często jest sprzęgło używane, częste zmiany biegów wszystko jest ok natomiast gdy długo jadę na 5 biegu problem wraca,sprzęgło się wbija w podłgę i niechce wrucić lub wraca do połowy i muszę go podciągać, po pompuję prae razy i jest lepiej. Co to może być czy to koniec sprzęgła?nic nie ślizga, wcześniej nie było żadnych objawów, przebieg mojego auta to 130tyś. Pomóżcie koledzy bo muszę wrócić za 8 dni na śląsk i nie wiem co mam robić czy kzamawiać sprzęgło, czy szukać mechanika? dzięki z góry
    Zadowolony użytkownik Skody

Komentarz

• adamo64
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2008
      • 177

Kolego masz uszkodzony wysprzęglik ,jedź do mechanika i sprzęgło będzie jak nowe.Pozdrawiam :wink:

Komentarz

• misiekman
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2007
        • 122

Zamieszczone przez adamo64
        Kolego masz uszkodzony wysprzęglik ,jedź do mechanika i sprzęgło będzie jak nowe.Pozdrawiam :wink:
        dzięki za info mam nadzieje, że masz rację - a swoją drogą może ktoś zna dobrego mechanika w okolicach kołobrzegu?

[ Dodano: Pon 15 Wrz, 08 21:03 ]
        A mam jeszcze jedno pytanie - czy jazda z tym defektem może coś popsuć? chodzi o to czy mam szukać mechanika na miejscu czy mogę z tym wrócić do domu i podjechać do mojego mechanika?
        Zadowolony użytkownik Skody

Komentarz

• adamo64
          Ambiente
          S_OCP Member
          • 2008
          • 177

Osobiście uważam że to należy zrobić na miejscu (np w Koszalinie lub poszukaj kogoś w Kołobrzegu),ale to jest Twoja decyzja , czy chcesz ryzykowć powrót z takim niepewnym sprzęgłem.Na pewno nie zapłacisz majątku za tą naprawę.

Komentarz

Pracuję...